Jij komt er wel meisje

Wanneer Tara wakker wordt in het ziekenhuis baalt ze ervan dat ze nog leeft. Na 10 jaar te maken te hebben gehad met verschillende soorten hulpverlening, keer op keer weer falen op school, in werk, relaties en meer, weet ze zelfs nog te falen in de poging om een einde te maken aan haar leven. Opnieuw weet ze zichzelf bij elkaar te rapen en geeft ze het weer een kans. De laatste poging. Als dit niet werkt, dan is het leven gewoon niet voor haar bestemd...

 

Wat doe je wanneer je schreeuwt om hulp, maar nergens welkom bent met je problemen? Als niemand weet wat er met jou aan de hand is en als jouw kwetsbaarheden niet passen bij die van je hulpverlener?

‘Jij komt er wel, meisje’ is een onthutsend, eerlijk en gevoelig boek, waarin Tara het verhaal vertelt van Kim; over hoe diep ze is gezonken, de waanzin die zich afspeelde in haar hoofd, de vele psychische kwetsbaarheden waarmee ze te maken heeft gehad en wat ze heeft gedaan om hier weer uit te komen.

In dit boek krijg je een kijkje in het hoofd van een psychisch kwetsbaar persoon. Verslaving, anorexia, emotie regulatie, angst stoornissen, depressie, misbruik, woede en andere onderwerpen komen aan bod. Hoe ga je hier mee om en nog belangrijker, hoe kom je vanuit het dal weer terug naar het leven?

 

 

Wat een heerlijk boek om te lezen. Zo herkenbaar en ik zie je nog binnen komen in het safehouse. Maar ik zie je ook weer vertrekken. Met vallen maar vooral opstaan ben je zo ver gekomen. Ik ben enorm trots op je en vooral het nawoord heeft me diep geraakt. Hoe goed je voor jezelf zorgt en dit nog steeds elke dag doet. Dit maakt wie je bent, lieve Kim. Ik hoop oprecht dat je veel mensen bereikt met je boek. Ik weet hoe diep je bent gegaan en je hebt dit prachtig opgeschreven in je boek. Met jouw boek hoop ik dat mensen weer hoop krijgen.

Hester Hulst - Oprichtster safehouse Verder in je leven

Jij komt er wel, meisje!
Nou, dat is heel goed gelukt
Met jou privé en met jouw boek!
Het leest als een trein en je
Leest het in één adem uit.
Wat een overwinning op jezelf,
Kim Musk!
Je bent weer helemaal terug.
En hoe!

Ofkje Teekens - businesscoach en psycholoog

Ik ben er helemaal stil van. Ontzettend goed geschreven, ik heb het geleefd alsof het gisteren was, ik voel me heel verbonden met dit boek. 

Ongelooflijk trots op je. 

David Ketteridge – oprichter Reset, ambulante verslavingszorg